maandag 29 augustus 2011

Mode?show

Mode?show
11-9-11 om 12-14-16 uur
Tuin Marienhof, kleine Haag 2 in Amersfoort

Meters cellofaan, Russische gedichten, improvisatiezang, bewogen portretten en filmdiva's vormen de spannende ingrediënten van de MODE?SHOW 2011. Vaste bezoekers weten inmiddels dat zij jaarlijks kunnen rekenen op een divers palet kunst op de catwalk, ditmaal in de sfeervolle binnentuin van De Mariënhof te Amersfoort.


Omringd door kunstenaars aan het werk zal op 11 september a.s. met als thema 'iCoon!' een catwalk verrijzen die podium biedt aan zes kunstenaars die de grens tussen kunst en kleding opzoeken. Om te kussen zijn de op Russisch orthodoxe iconen geïnspireerde rokken, schorten en capuchonsjaals van Baukje Rienks, bewerkt met teksten van de kritische protestzanger Vladimir Vysotksi – een onaantastbaar icoon ten tijde van de Sovjet Unie. Rita van Wingerden combineert zang met een performance, waarin een model zich laagje voor laagje ontdoet van haar iconische last – om uiteindelijk kwetsbaar en zichzelf te kunnen zijn. Jim Rensson en Victorine verzorgen live muziek bij deze performance. Jedidjah van Leeuwen liet zich inspireren door gezichten en zet deze om in draagbare, bewogen portretten: lamellen, buizen en gelaagde rokken die het portret veranderen met elke stap die het model zet.

Engel of duivel, Monique Trienen temt voor deze collectie het materiaal cellofaan, met metersbrede rokken en in de sfeer van Mexicaanse dodenmaskers beschilderde modellen. Marlene Dietrich is een haast onaantastbaar icoon geworden van de twintigste eeuw, maar Kirsten König zet haar neer als vrouw van vlees en bloed, die volhield dat echte schoonheid van binnen komt. Ze werkt hiertoe opnieuw samen met Utrechts audiovisueel kunstenaar Ingmar König. Jan Kees Helms werkt opnieuw samen met meidenwerkster Wietske Edel. Op muziek van Marilyn Monroe en onder de noemer 'Our Diamonds' tonen tien jonge meiden hun zelf ontworpen en met hulp van modeontwerpster Sally Pittman gemaakte glamour-jurken.

Zes kunstenaars presenteren in de karakteristieke binnentuin van voormalig burgerweeshuis De Mariënhof een collectie die een combinatie van 'mode' en 'show' zal zijn – variërend van bewogen portretten tot performance en imposante jurken van cellofaan. De Mode?Show vindt plaats op zondag 11 september tijdens Open Monumentendag en 'Bijzondere Portretten' in de tuin van De Mariënhof,kleine haag 2, 3811 HE Amersfoort. De show is vrij toegankelijk, duurt ca. 60 minuten en vindt plaats om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. (Bij slecht weer wordt bijtijds uitgeweken naar een alternatieve locatie). Van deelnemende kunstenaars zijn loten te koop waarmee een kunstwerk of workshop kan worden gewonnen. Kijk voor meer informatie op www.modeshow.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...