woensdag 2 februari 2011

expositie 'overbelicht'













foto:Joël Kiel


U I T N O D I G I N G  opening expositie 'Overbelicht'


De unieke uniformen, in actie gemaakte foto's, de geluidscollage en het resultaat van de lightpaint-sessie na afloop van de flitsende modeshow 'Overbelicht' zijn vanaf vrijdag 11 februari te bekijken en -luisteren in A17. De opening wordt op passende wijze verricht om 20.00 uur precies.

In een flits verschenen vijf vernieuwende, vrouwelijke beveiligers in de met lichtjes versierde binnenstad: een decemberkoopavond was de achtergrond voor de guerilla-actie 'Overbelicht'. Dit verfrissende initiatief van de werkgroep Mode?show resulteerde in een interactieve modeshow in het centrum van Amersfoort. Winkeliers en winkelend publiek waren zichtbaar geamuseerd door de vijf modellen in eigenzinnige veiligheidskleding, paraderend door winkels en op de foto gezet in duistere portieken en verlichte steegjes.

Lightpainting-fotografen Bernd Oschelda, Joël Kiel en Harmke Smilde trokken volop aandacht met de snelle poseersessies, terwijl beveiliger/performer Jan Kees Helms met geluidssamples over veiligheidsbeleving en -handhaving de guerilla-ploeg naar de duisterste plekken in het centrum leidde. 'Overbelicht' belicht op ludieke en artistieke wijze maatregelen die genomen worden om de veiligheid in de stad te waarborgen. Meer blauw op straat lijkt een wondermiddel om het gevoel van veiligheid te vergroten en te waarborgen – maar is dit wel zo?

'Overbelicht' is een guerilla-actie en expositie van:

Freek Bergervoet, Jan Kees Helms, Kirsten König, Sally Pittman, Baukje Rienks & Rattawud Srivisut (kleding)
Jan Kees Helms (geluid/concept)
Joël Kiel, Bernd Oschelda & Harmke Smilde (fotografie)
& vijf modellen (performance)

Opening expo 'Overbelicht:
vrijdag 11 februari 20.00 uur
A17
Arnhemseweg 17
Amersfoort

Expositie:
11 februari - 8 april 2011
Openingstijden: ma - vr van 10 - 16 uur.

Meer informatie op de site van de Mode?Show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...