woensdag 18 juli 2012

zomer

Lieve lezers van dit blog, even uitrusten van een enerverend half jaar. mijn ideeen ordenen en prioriteiten stellen voor de tweede helft. ER staan zoveel leuke dingen op stapel. meedoen aan exposities, modewknden organiseren, haakworkshops met hoezen voor zelfontworpen krukken, of lampenkappen. Nieuwe looks voor de website en vooral heel veel textiel geografie..... ik heb er zin! maar nu is het toto half augustus zomerstop!

dinsdag 10 juli 2012

Carla Kamstra

















Gisteren was ik op bezoek bij Carla Kamstra. Ik had haar ontmoet op textiel + kunstdagen. Ze was zo enthousiast over het werk wat ik in samenwerking met Ciaan gemaakt had, dat ze vroeg of ik misschien interesse had in oude coupeuse boeken en borduurwerk. Dat ging ik dus eindelijk ophalen. Ze had een prachtig licht atelier om jaloers op te worden en onder het genot van een kopje thee hebben we samen nog even door de oude patronen gebladerd. Ik zal binnenkort er wat van inscannen. Carla Kamstra maakt vooral schilderijen maar maakt bijvoorbeeld ook huisjes en sieraden. Deze ketting vond ik wel spannend. de klompjes zijn in het net gevangen. 'Hollands welvaren' ten voeten uit.

maandag 9 juli 2012

Mardoe Painter



















Op de valreep nog snel een paar foto-exposities bekijken. Het kan deze week nog check 033fotostad. Ik was zeer benieuwd naar de foto's van Mardoe Painter. Omdat ze het combineert met 'rara'-draadjes. De foto's die ze exposeerde vond ik vrij donker, maar check haar site en zie dat er echte beauties tussen zitten.  

woensdag 4 juli 2012

3 apples, maar wel rode

















Hoera de vakantie is geboekt. Dit jaar geen huisje maar heerlijk in de caravan aan de kust op een Duits eiland met de meeste zonne-uren. Maar vooral veel strand, zee, mondaine badplaatsen en een vleugje ostalgie. Oooh ja daar heb ik zin. Voor als je het nog niet doorhad; het is RĂ¼gen. Deze geborduurde caravan is gemaakt door three red apples, met ook nog een leuk blog

dinsdag 3 juli 2012

Karen Nickell






















Mijn moeder belde me enthousiast op, ze had een hele bijzondere expositie gezien van deze textielkunstenaar, Karen Nickell. Vooral de kijkdoosjes met vergrootglazen en spiegels gaven de textielontwerpen net dat beetje extra. Dit kunstwerk heeft ze met een groep ouderen gemaakt, Er zitten eigen gemaakte haakwerkjes en herinneringen in verwerkt. 

maandag 2 juli 2012



















Voor als je een beetje handig met de naaimachine bent. Hier een site met leuke jurkjes, die tevens nagetekend en dus na te maken zijn. Voor wie niet zo handig is, maar wel van leuke jurkjes houdt, vooral kijken. Make this look
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...