woensdag 29 februari 2012

Marijke Schurink- Conversation Piece



















Marijke Schurink doet ook mee met conversation Pieces. Ze maakt sieraden, maar van niet alledaags materiaal. Vaak heel kwetsbaar en niet zomaar draagbaar, zoals een ketting van uitgebloeide paardenbloemen of badschuim. Ze houdt het vast door een fotoserie of er een filmpje van te maken.

dinsdag 28 februari 2012

ziek

Even kort vandaag. Thuis is even meer aandacht nodig. Oudste dochter blijft ziek.

zondag 19 februari 2012

Peter Crawley

















Stitched illustrations noemt hij het zelf. De gaatjes prikt Peter Crawley met de hand. Hmm zou hij niet weten dat de lasersnijder ook automatisch gaatjes kan prikken?  Of zou hij het gaatjes prikken en vervolgens het borduren ook als een soort yoga zien? 

zaterdag 18 februari 2012

Black sun























Als de zon maar schijnt dan is het fijn. Dat dacht ik vorige week met het koude weer en schaatsen onder. Dat dacht ik vandaag alweer maar nu is het bijna lente. Ik keek even in een verloren half uurtje in mijn favorieten en kwam Joanne Haywood tegen. Ik vond deze ketting erg mooi. T blijft voor mijn gevoel toch lastig om textiele handwerk om te zetten naar een bijzonder sieraad, of dat het niet tuttig wordt. Dit is een voorbeeld dat het goed is gelukt. Ze heeft ook voorbeelden waar het minder goed heeft uitgepakt, maar goed dat is mijn smaak.

vrijdag 17 februari 2012

Nicola Vruwink























Steeds valt mijn oog op teksten, geborduurd, gehaakt, gebreid maakt niet uit. Vandaag vond ik deze van Nicola Vruwink. Op haar site kan ik verder niets vinden over haar inspiratie. Maar als je haar werk bekijkt dan doet ze het al jaren en met verschillende materialen oa. cassetebandjes. 

donderdag 16 februari 2012

Amsterdamjurk


Ik zie mijn CIAAN-maatjes weer met enige regelmaat voor de voorbereidingen voor de textiel+ expo in Deventer 16 en 17 maart. Zo hadden we onlangs een fotosessie gepland om de Amsterdamjurk eens goed uit te lichten. Heel leuk had ik bedacht dat we dat buiten gingen doen, waarbij het leek alsof het model van de fiets was gevallen. Het was precies die vrijdag dat het maar niet wilde ophouden met sneeuwen. We hebben dit alternatief maar aangepakt.

woensdag 15 februari 2012

Monica Auch













Net geopend interessante tentoonstelling van Monica Auch en qua art qua science van Universiteit Twente. Dit geeft weer stof tot nadenken.


De intelligentie van de hand

   
Hoe autonoom is het vermogen van de hand in onze door technologische ontwikkelingen bepaalde tijd? Veroorzaken computers, lasers, 3D-printers en andere ‘tools’ een gemis aan tactiliteit en handvaardigheid als fysieke verbinding met de wereld? Monika Auch verkent hoe nieuwe technologieën gecombineerd kunnen worden met handvaardigheid. ..enz


zaterdag 11 februari 2012

Shannan Rankin



















































































Je houdt van kaarten of niet. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik dit een tijdje geleden ontdekte. Ga naar de site van Shannon Rankin en ontdek nog meer moois

woensdag 8 februari 2012

Hinke Schreuders























Nieuw werk van Hinke Schreuders. Als een oude merklap heeft ze teksten uit het boek l'Histoire d'O gebruikt van Pauline Réage, lees ik op de site van de Wetering galerie. Ook later dit jaar zal er weer werk van haar geëxposeerd worden.

dinsdag 7 februari 2012

Modern macramé II






















Zo ben ik het www nog wat verder gaan afstruinen naar moderne macramé producten. Zo kwam ik bij het Australische Smalltown terecht. Ik vind het smullen. Ik wilde al met polypropyleen gaan borduren maar bestel gelijk wat meer om ook de macramé verder te ontwikkelen.

maandag 6 februari 2012

Modern macramé























Toen ik in 2009 workshops ging geven. Had ik naast de haakworkshops ook een workshop genaamd: Macramé is zo 2022. Niemand moest er toen wat van hebben. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder, heeft Hoooked net een boekje met macramé patronen uitgegeven, en zie je het in designbladen en langzaamaan weer meer in huis. Deze - overigens hele gave - roomdevider van Sally England is toch een prachtig voorbeeld. Zelf noemt ze het modern macramé. Zo kwamen ook de eerste aanvragen voor workshops binnen.....

vrijdag 3 februari 2012

Jos Ruijssenaars - verstilling



Een groot verteller, zou heb ik Jos Ruijssenaars onlangs leren kennen. Helemaal als je ook nog deze prachtige beelden erbij ziet. De blauwe kleurenzee bestaat echt (Antelope Canyon) - dus dit is geen zware photoshopbewerking. Vergeet niet ook een kijken bij de landschappen van 'bovenaf' te nemen. 

woensdag 1 februari 2012

Ellen Faber























Ellen Faber ken ik van de Mode?show. Ze heeft daarvoor een hele mooie collectie jurken gemaakt van landkaarten. Als je mijn blog een beetje volgt dan weet je dat ik daar wel van houd. Ze snijd vooral uit papier, zoals dit zelfbeeld. We hebben twee jaar geleden ook samen geëxposeerd bij de werkplaats. Nu kruisen onze paden weer, omdat we beide zijn uitgenodigd een conversation piece te maken voor conversation Amersfoort

Mijn geplande gesprek ging afgelopen week echter niet door. diegene die ik had benadert zag er bij nader inzien toch van af. Ik was daar een wel even verdrietig over. Ik had al een mooi beeld in mijn hoofd geschetst. Nu moet ik weer even terugschakelen en blanco oriënteren op een nieuw persoon. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...