maandag 30 januari 2012

Conversation Pieces


















Ik ben gevraagd om mee te doen met het project conversation Amersfoort. Samen met negen andere kunstenaars zijn we op zoek naar een persoon om zich te laten inspireren. Dat proces kun je op bovenstaande blog volgen. Eind maart worden alle conversation pieces getoond en vervolgens verhuurd. Een conversation piece is object dat aanleiding vormt tot gesprek, dus ideaal om je evenement wat meer cachet te geven. De initiator van dit project is Krijnie Beyen. Zij heeft oa. deze lichtkathedraal ontworpen. Ook van dit project zal je de komende tijd werk van de andere kunstenaars zien.

Nico Brons - verstilling























Een van de zeven fotografen die meedoen aan de expositie Verstilling tijdens de Grid biënnale / 033fotostad wil ik je vandaag voorstellen. Het is Nico Brons. Hij maakt echt de meest fantastische foto's met zijn iphone. Alleen daarom zou ik zo'n ding willen hebben. Zo ook deze grone foto - gemaakt zonder tussenkomst van pc danwel photoshop. Gelukkig gaat hij heel veel van deze foto's laten zien op de expo. Het leuke is als je met dit soort evenementen meedoet altijd weer nieuw inspirerend werk kunt ontdekken. bij deze. 

vrijdag 27 januari 2012

Poef Ydek























In opdracht van Van Staalduinen3D heb ik voor het project Ydek een grote poef gehaakt. Ze heeft hem vanochtend opgehaald. Hier alvast een klein kiekje, zodat je kunt zien hoe hij er uit ziet.

donderdag 26 januari 2012

Juno
























Juno is al een half jaar oud. Eindelijk heb ik de tijd genomen om een leuk geboorte schilderijtje te maken. Zijn mama was er blij mee, dus dat krijgt vast wel een mooi plekje op zijn slaapkamer.  

woensdag 25 januari 2012

Opnieuw leuk


















Het is altijd een gezellige bende op woensdag. Marian Jantzen is dan ook hard aan de slag met het opknappen van meubeltjes. Je kunt alvast een sneak nemen op haar facebookpagina opnieuw leuk. Deze letterbak met die grappige popjes wil je toch op de kinderkamer hangen? Of je leuke bewaarde speelgoedjes erin stoppen.

dinsdag 24 januari 2012

zpagetti vloerkleed


















Ik ben blij met de extra handen van mijn vrijwilligster die me helpt met haken. Zo heeft ze onlangs dit vloerkleed gehaakt. Op deze foto is hij nog niet helemaal af. Het heeft zeker een diameter van twee meter. Deze vloerkleden haken we in opdracht in elke kleur en patroon.  

maandag 23 januari 2012

GRID - 033 fotostad - verstilling

Ik doe dit voorjaar met een aantal groepsexposities mee. Ik zal je de komende tijd trakteren op veel blogs van mede exposanten. En natuurlijk zal ik je op de hoogte houden van de vorderingen.
Eén van de projecten is GRID/033 fotostad. We maken met zeven fotografen een foto-expositie rond het thema VERSTILLING. We exposeren vanaf 18 mei 2012 boven restaurant DARA.
Bovenstaande foto is van Hanah Mai, en hier alvast de introductie over ons: 
Verstilling
Fotografie is het vastleggen van het moment en de tijd wordt stilgezet. Groepsexpositie “De Verstilling” bouwt een rustmoment in fotomanifestatie GRID 2012 door een mix van autonome fotografie en andere kunstdisciplines.
Fotografie is het vastleggen van het moment en de tijd wordt stilgezet. Groepsexpositie “De Verstilling” bouwt een rustmoment in de fotomanifestatie GRID 2012 door een mix van autonome fotografie en andere kunstdisciplines.
Zeven Amersfoortse fotografen vanuit verschillende achtergronden hebben één gemeenschappelijk thema binnen hun werk: de verstilling van het moment, het vastleggen van gevoel en werken vanuit de eigen emotie. “De Verstilling” is een gevarieerde expositie waarin sensualiteit afgewisseld wordt met ingetogenheid. De fotografen combineren hun werk met andere kunstdisciplines, zoals film, poëzie, muziek en schilderkunst en waarbij het experiment niet wordt geschuwd.




zaterdag 21 januari 2012

Anja Brunt stickers























Dit is het stickervel wat ik op de valreep van 2011 had gewonnen. Het is gemaakt door Anja Brunt en een aantal van haar - inmiddels + 365 faces zijn hierop te vinden. Ken je dat gevoel. Ik vond het altijd veel te zonde om mijn mooiste stickers op te plakken, of in mijn mooiste notitieblokjes te schrijven. Met het gevolg dat ze keurig in de kast lagen en zo nu en dan bewondert. Dat doe ik nu niet meer. Wat ik mooi vind dat gebruik ik. Waar zal ik deze stickers eens op gaan plakken. ah mijn agenda dan heb ik weer een heel jaar lol. 

donderdag 19 januari 2012

Zpagetti poef















Deze foto kreeg ik onlangs opgestuurd van een blije deelneemster van de zpagetti poef haakworkshop van eind vorig jaar. Dinsdag 31 januari en 7 februari staat de volgende workshop gepland. Opgeven kan nog.

woensdag 18 januari 2012






























Nee het is geen beeld wat André Kuipers vanuit de ruimte ziet. Ik stond laatst in Deventer op het station te wachten om de expo ruimte van textiel+ te gaan bekijken. Zo trof ik daar een enorme hoeveelheid aan kleur op een grijze dag.  

dinsdag 17 januari 2012

Mr. Button


















Ben gisteravond in het Fablab in Amersfoort geweest. Daar hebben we geëxperimenteerd met stoffen, plastic en leer. Mijn hoofd zit natuurlijk weer vol met ideeën. Onder andere om leuke knoopjes te laseren uit resthout. Gek genoeg kwam ik deze knoopjes tegen - Je ziet wat je kent -. Wat een schatjes zijn deze mijnheren. via de Poolse site I like design (alleen plaatjes kijken is al leuk) kwam ik bij de maker John Caswell. Check ook het gezichtje van het lichtknopje als je toch doorklikt op zijn site.

maandag 16 januari 2012

Borduren, this is my Castle























Was weer eens verdwaald op pinterest en zo kwam ik bij Castle. Castle & things is een mix van bedlinnen, kussens en borduurkunst. Deze tweedeling tussen commerciële producten en (borduur)kunst spreekt mij zeer aan. Ik vond steeds dat ik moest kiezen, maar ontdekte onlangs dat ze eigenlijk samen een goede balans in mijn werk vormen. 
Anyway mijn portfolio met meer dan 80 handwerktechnieken is op een paar na - oa. frivolité en perzisch Ajour af en dan ga ik helemaal los naast opdrachten ook met eigen ontwerpen. lekker.   

zondag 15 januari 2012

Letterpers















Ik houd wel van mooi papier en alles wat daarbij  hoort. Ik houd ook van ambacht en vindt de kaarten die met de letterpers gedrukt zijn vaak stuk voor stuk mooi. Regelmatig zie ik weer de prachtigste uitnodigingen voorbij komen via bijvoorbeeld tokketok. Ik heb ook al eerder geblogd over Tinystudio en haar onlangs ontworpen geboortekaartjes. Inmiddels is er een blog letterpers en heuse webshop in de lucht wat zeker de moeite waard is om eens rond te snuffelen. Daar vond ik ook deze leuke kaartjes.

donderdag 12 januari 2012

Cathy memory












































Ik ben altijd van het netjes afwerken. Misschien komt dat van mijn Friese roots, dat handwerk goed afgewerkt moet zijn. Dit neemt niet weg dat ik ook kan smullen van onafgewerkte kunstwerkjes. Over het handwerk van Cathy Cullis heb ik wel eens eerder een blogbericht geschreven. Dit zijn weer zo'n beauties die ik graag met jullie wil delen. Ik zal mijn camera ook eens afstoffen. Heb zin om weer beelden vast te leggen. 

maandag 9 januari 2012

Liberty
























U.I.T.G.E.N.O.D.I.G.D  op  21 januari!
Komt dat zien mensen. We gaan weer de binnenstad van Amersfoort op stelten zetten met vier bijzondere verschijningen. Onder de noemer Liberty ltd. zetten we een nieuw 'label' op de kaart, of zo lijkt het. Libertyu ltd.  Share your freedom gaat over de tegenstelling tussen de roep om meer controle, ongeacht of je privacy daarbij in het geding komt en de zoektocht naar vrijheid die je grenzeloos wereldwijd kan delen zonder de consequenties te overzien. We verbeelden deze spagaat in mode en bijzondere modellen.

dinsdag 3 januari 2012

speelgoed





































Dit is vast de mooiste 'apekooi' ter wereld. Het heet woods of net en is te vinden in Japan (Hakone sculpture park). Het is met de hand gemaakt door 'fibre artist' Toshiko Horiuchi. respect. 

maandag 2 januari 2012

Gezondig Nieuwjaar
























Voor iedereen een 'gezondig' nieuwjaar. Want zeg nou zelf, er is niks fijners je niets van je eigen goede voornemens aan te trekken. Niets lekkerders dan deviant te zijn en met dat kleine geluksgevoel even tegen je eigen gevestigde orde te trappen. Ik heb zin in 2012! 

Er staan allemaal al leuke projecten te wachten op uitvoering. Zoals Liberty ltd waar ik met dit geweldige model Marieke mag samenwerken. Nu maar hopen dat de drukkerij ook nog hun restmateriaal wil afstaan voor de rok die ik voor Marieke in mijn hoofd heb. Dan is het feest compleet. In ieder geval te zien, zaterdag 21 januari in Amersfoort (ja ja ik moet opschieten) en 5 mei in Wageningen.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...