maandag 28 november 2011

touchables
















Ik zat vanmiddag op het terras. Wel met warme chocomel en heerlijke kruidnootjes. Ik genoot van de laatste november zon. Deze maand is de minst regenachtige sinds ze het weer in statistieken bijhouden. (ik zie geopatronen....) Deze stoel zag ik op de site van touchables handgemaakt van vilt en ik vermoed haakwerk.  

zaterdag 26 november 2011

bottle caps













Al een tijdje volgen Deedee Johnson elkaar op pinterest. Ze heeft heel veel leuke moodboards, waaronder de bottle caps. Dus als je net als ik onlangs bent begonnen met het sparen van doppen, terwijl de rest van de familie je wazig aankijkt. Dan heb je hier alvast wat inspiratie wat je er allemaal mee kunt. 
lieveheersbeestjes komen van: allthingchildren alias love and lollipopsblog hier.
speldenkussen via eyesaflameblog  van BarbaraLousBoutique 
fotolijstje via etsy

donderdag 24 november 2011

textiel plus


















Samen met Aletta en Vera Teunen ben ik uitgenodigd om een deel van de tentoonstelling voor de kunstdagen van stichting textiel plus voor onze rekening te nemen. Daar word ik helemaal blij van. Deze worden gehouden op 16 en 17 maart 2012 in Deventer. Maar daar kom ik later nog wel op terug.
Nieuwsgierig als ik ben zat ik even op hun site te kijken. Daar kwam ik deze 'cotton sandwich' tegen van Renske Papavoine. Dit gebruikt ze weer als basis voor andere materialen, bijvoorbeeld potten. 

maandag 21 november 2011

Nog een keer












Nog een vervolg op vorig bericht. Nienke Sybrandy heeft ook een leuk blog om te bekijken. Daar zag ik deze mixfoto's. Toen ik eind jaren negentig begon met fotograferen en alles nog analoog ging, heb ik uren in de doka staan pielen en heel veel foto's door elkaar heen belicht. Bomen door mensenhoofden was een van mijn favorieten. Aan het begin van de jaren tien is dit mijn favorite.

zaterdag 19 november 2011

Nienke Sybrandy














 Kijk eens, dit is toch weer iets moois van Nienke Sybrandy. Heb al eerder over haar mooie gekopieerde boeketten geschreven. Nu heeft ze dit bellenblaas lepeltjes.  'Homo bulla est' oftewel 'de mens is maar een zeepbel' volgens Erasmus. De zeepbellen uit deze lepel wijzen ons op de schoonheid van het alledaagse. Dat kan ik niet zelf mooier zeggen.

woensdag 16 november 2011
































Het leukste spelletje op de computer is dat mijn dochter woorden zegt en ik vervolgs allemaal plaatjes ervan op het beeldscherm goochel (google mag ook). Deze appel wilde ik graag met jullie delen. Gemaakt door Katja Gruijters. Ze doet in fooddesign. Meestal vind ik dat maar veel bla bla en weinig inhoud, maar als naar de kanttegels van chocolade, suikerwerk en zandgebak kijkt ga je toch extra smullen.  

maandag 14 november 2011

tiger

















Ben het weekend met mijn Schoonzusjes  en -moeder naar Nijmegen geweest. lekker geshopt, heerlijk gegeten, je kent het wel. Eentje zat ons lekker te maken met een Deense winkel die Tiger heette. Daar had ze zich al eens eerder helemaal suf gekocht. Om 16.30 hebben we maar iemand gevraagd om inderdaad daarna de winkel nog van een goede omzet te voorzien. De sint zal het daar ook wel naar zijn zin hebben...... Het is een soort Ikea-accessoires afdeling. Scandinavisch en helemaal leuk. 

vrijdag 11 november 2011


















Voor inspiratie heb ik veel blogs en sites in mijn favorieten staan. Deze wisselen regelmatig overigens. Zo zat ik vanochtend even my hand made heart blog te bekijken. Geen idee waarom ik deze ooit heb opgeslagen. Het gaat nu om allerlei leukigheden die je bij een bruiloft kunt gebruiken en vooraf kunt maken. Zo vond ik wel deze papieren slingers. Die kun je heel goed zelf maken en ze blijven gewoon leuk. Pak oude tijdschriften, kaarten of kranten en pons de vormen, rijg het vervolgens op een draad. et voila.  
ps. mijn blikken lantaarn was goed gelukt en het lichtje tingelde ook nog eens leuk erin. succes!

woensdag 9 november 2011

Duitsland















































9 november is een bijzondere dag voor  Duitsland. (kristallnacht en val van de muur). Daarom even wat aandacht voor een Duitse fotograaf, Matthias Heidrich. Prachtige lijnenspellen maar ook de kleuren zijn zo fijn bij elkaar. Hier vind je meer foto's en series of ga gewoon naar zijn site hier.

maandag 7 november 2011

lampion II




















Deze lampionnen blijven ook leuk. Via de site van designsponge vind je de werkbeschrijving.

Lampion























Ik heb vanmiddag lichtjes gekocht voor St. Maarten. Nu ben ik op zoek naar leuke lampionnen  voor mijn dochters. Die wil ik namelijk zelf graag maken. In het kleine dorpje waar ik opgroeide werd het op een communistische manier geregeld. Al het snoep dat werd opgehaald ging op één hele grote berg en vervolgens eerlijk verdeeld. Zo ging iedereen met een gigantische tas terug naar huis. Ik heb dus hele goede herinneringen aan dit snoepjesfeest op 11 november. nu heb ik al een week lol om dit ook met mijn meisjes te beleven. De beschrijving van de blikjes vind je overigens hier.

vrijdag 4 november 2011

Sieraad




















Gisteren ben ik naar de opening van Sieraad art fair geweest. Aletta Teunen stond helemaal te stralen in haar prachtige stand. De jurk van Amsterdam stond haar goed (ja die foto's komen nog). De sieraden waren mooooi. Deze armband echt subliem. Amsterdam by night, hier kan ik nog lang van dromen.....  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...