woensdag 30 maart 2011

re:style op pad























Zoals eerder vermeld was er een re:style team afgelopen zondag in Deventer bij het modespektakel aan de slag. Ik heb een paar foto's van deze leuke dag ontvangen. Er werd draagbare kleding gemaakt, bijvoorbeeld deze jurk maar er werd ook uitgepakt met een letterlijke enorme tentjurk. Naast het re:stylen was er ook een succesvolle workshop knuffeltassen maken. Als het goed is gaan er nog wel wat meer foto's volgen.

dinsdag 29 maart 2011

zpagetti tas


















Hier nog een resultaat uit de laatste workshop tas haken die ik gaf voor mijn verlof. De kralen maken geheel helemaal af. Het was een gezellige workshop bij iemand thuis, met enthousiaste vriendinnen en buurvrouwen.  

maandag 28 maart 2011

Japan

















Via bloesem blog zag ik deze prachtige poster  die je hier kunt bestellen. Lang geleden heb ik in mijn studententijd een low-budget reis door Japan gemaakt - voor zover dat toen mogelijk was. Sindsdien heb ik een zwak voor dit bijzondere land en leef daarom waarschijnlijk ook extra mee met het leed van de afgelopen weken aldaar.   

zondag 27 maart 2011

appeltjes



















Nog meer appeltjes..... Katvig is ook een Deens kindermerk met appeltjes als logo. is dat toevallig?  Deze (luier)tas is gemaakt van gerecyclede petflessen. Inmiddels gebruik ik deze tas, maar dan in het rood, al weer twee jaar met veel plezier. 

vrijdag 25 maart 2011

re:style Deventer





















Komende zondag wordt het druk bij het Goed in Deventer. Daar is het 're:style' team van de modewerkgroep Amersfoort de hele middag bezig om nieuwe outfits te maken. Er zijn modeshows en workshops. Ik ben er zelf deze keer even niet bij maar een beetje promotie voor dit modespektakel van mijn kant lukt nog wel. Voor meer info lees ook hier.  Een week later zijn de resultaten ook bij het Goed in Nijmegen te bewonderen. 

woensdag 23 maart 2011

appelgroen



















Met kleine babies kun je niet genoeg hydrofielluiers in voorraad hebben. Je gebruikt ze overal bij en voor. Naast de gewone witte heb ik een paar 'leuke' gekocht. Deze appelgroene maar ook in het hardpaars. Ze zijn van Smafolk en ik heb ze via blijblij.com besteld. 

maandag 21 maart 2011

El Rocco Natwerk













Ik breng deze dagen veel tijd door in mijn 'Japanse' slaapkamer. Marre mijn dochter van een week oud kijkt al - voor zover ze het kan zien - gebiologeerd naar de lamp die boven ons bed hangt. We hebben de zwarte versie van deze lamp; El Rocco gemaakt door natwerk. Zo op hun site te zien maken ze nu minder/geen producten meer maar campagnes voor grote merken. Dit neemt niet weg dat ik nog steeds erg blij ben dat ik zo'n vier jaar geleden zomaar tegen deze lamp ben aangelopen.   

zaterdag 19 maart 2011

Marre















Zondag 13 maart is onze tweede dochter geboren. Ze heet Marre en ze is een heel tevreden en lief meisje. Net als 2 jaar geleden is dit voor ons de start van een prachtig voorjaar.  Haar zus werd twee jaar gelden op zondag 15 maart geboren. Bestaat toeval? Marre kwam twee weken 'te vroeg' en had haast bij de bevalling. kortom ze heeft zin om te leven!

vrijdag 11 maart 2011

uiltje























Gisteren twee vriendinnen laten stoeien met het ontwerpen en maken van leuke knuffels zonder voorbeeld als een soort proefworkshop. De knuffels waren bijna af maar ze moesten weg om teveel fileleed te voorkomen. Ik zelf had afgelopen week zin om een uil te maken. Daarvoor heb ik wel als basis dit patroon van het blog thecelebrationshoppe genomen. De uil heb ik wat vergroot en aangepast want er moest een muziekdoosje inpassen.   

geopatroon beemster























Deze foto kreeg ik onlangs nog opgestuurd. De foto is genomen tijdens de modeshow van het architectuurcafe in Amersfoort. De stof is geopatroon infrastructuur gemaakt van het slotenpatroon in de Beemster. Als het goed is komt vandaag de stof van geopatroon 033 (= Amersfoort). Na mijn babyverlof zal ik ook aan de slag met een geopatroon van Amsterdam.  

woensdag 9 maart 2011

poef


















Deze foto kreeg ik opgestuurd van een deelneemster van de workshop poef haken die ik onlangs nog gegeven heb. Toen ze begon was ze helemaal onervaren wat haken betreft, dus dat was best een uitdaging.  Maar ze heeft inmiddels de slag goed te pakken, want ze schreef dat ze nog wel eentje wil maken. Dat is een mooie waardering.  

vrijdag 4 maart 2011

Thokkthokk



















Ik blijf nog even in de kleding. Gisteravond aan de surf naar leuke babykleding. Wie mijn twitter volgt kent mijn frustratie al over de wel heel erg jongens dan wel meisjeskleren die overal te koop zijn. Gelukkig toch nog wat leuks in okergeel met bruine giraffes gevonden. Zo kwam ik ook op de site van thokkthokk. Een Duits eco merk voor shirts met leuke prints en heb toen gelijk maar dit shirt voor mezelf besteld.   

woensdag 2 maart 2011














Gister spotte ik een tweet van haakt over de granny op de catwalk van Christopher Kane. In het commentaar hebben ze het over macramé maar lieve mensen jullie weten toch wel dat 'de granny' een echt haakwerkje is?! Voor deze zomer heb ik workshops granny haken in het park in de planning.  Deze trui vind ik een prachtige 'nieuwe' toepassing van het patroon.   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...